In de kerk van ons dorp bevindt zich een fraai Bakker&Timmenga-orgel (één manuaal en aangehangen pedaal, acht registers) uit 1903 en kostte destijds ƒ 1.600,=. Het instrument is een voorbeeld van klassieke orgelbouw van een hoog ambachtelijk en artistiek niveau; het heeft een bijzondere culturele waarde omdat de Nederlandse klassieke orgelbouwtraditie alleen in Fryslân zo lang doorloopt. Het bleef uitermate gaaf bewaard. In de vele jaren van zijn bestaan werd alleen de kleur van de kas gewijzigd, werd een windmotor toegevoegd en werden drie vermolmde registerknoppen door nieuwe vervangen.

Helaas was het orgel in slechte staat en daardoor nog nauwelijks bespeelbaar. Daarom werd er in samenwerking met de heer Theo Jellema te Leeuwarden een restauratieplan gemaakt. Na zorgvuldige voorbereidingen heeft de firma Bakker&Timmenga de kast met pijpen leeg gehaald en in de werkplaats gerestaureerd. Dit heeft ongeveer twee maanden werk gekost. De kosten voor de restauratie zijn in eerste instantie betaald door de kerk, maar er zijn diverse Stichtingen en Fondsen aangeschreven voor een bijdrage voor de restauratie.

In januari van 2010 is alles weer teruggebracht in de kerk en toen kwam het plaatsen van de pijpen en het stemmen nog aan de orde. Hiervoor had de stemmer vrijwilligers nodig, om toetsen in te drukken. Gelukkig hebben we actieve “vutters” in ons dorp, die direct bereid waren hieraan hun medewerking te verlenen.

Op zondag 2 mei 2010 was het zover. Het orgel werd op een feestelijke wijze ingewijd.

Als u bij ons in de kerk komt luister dan vooral en kijk naar dit waardevolle orgel met zijn prachtig gepoetste en opnieuw met labia vergulde frontpijpen.

Mocht er iemand willen zijn, die er graag op wil spelen dan is dit altijd bespreekbaar.