Tsjerkepaad 2019

Van 6 juli t/m 14 september is de Sint Maartenskerk in Sibrandabuorren op de zaterdagmiddag van 13:30-17:00 uur geopend.

Sinds 2017 is de kerk eigendom van de Stichting Sint Maartenskerk Sibrandabuorren. Het bestuur van de stichting bestaat uit inwoners van het dorp die zich inzetten voor het behoud van het kerkgebouw en de begraafplaats. Het kerkgebouw is in de loop van 2018 opgeknapt en verbouwd. Behalve voor (orgel) concerten, exposities, lezingen, voordrachten etc. leent het gebouw zich voor activiteiten van de dorpsgemeenschap.

Behalve dat de kerk te bezichtigen is, is er een tentoonstelling van handgemaakte boekjes en doosjes. Deze zijn vervaardigd in het Atelier van Nieuw Askov en het Atelier van de Brabantse Joffers.